Geheugenkoor De Liemers van start

Geheugenkoor De Liemers

met toos.jpg - 148.80 KB

 

Het  Liemers geheugenkoor

Toen mijn moeder in oktober 2014 in de Liemerije in Zevenaar ging wonen, omdat het thuis niet langer ging, was het Liemers Geheugenkoor pas opgericht. Het koor bestaat uit dementerenden en hun mantelzorgers. Sommige koorleden wonen nog thuis, anderen, zoals mijn moeder, wonen in een verpleeghuis. Elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur worden er liedjes van vroeger gezongen. Jeike de Haan begeleidt het koor  en zij speelt gitaar. Door het zingen van de liedjes van vroeger beleven de koorleden de tijd van vroeger opnieuw. Je kunt zien en voelen hoe goed het hen doet. Je ziet alleen maar blije gezichten en de koorleden maken verbaal en non-verbaal contact met elkaar en met de mantelzorgers. Jeike kiest iedere keer een stukje muziek uit waar dan onder het genot van een drankje met elkaar naar geluisterd wordt. Ik vind het ontzettend leuk om te merken, hoeveel contact er gemaakt wordt tijdens het zingen. Als mantelzorger kun je veel betekenen voor je naaste, maar ook ik als naaste,  krijg veel terug . Ik word er blij van dat ik door samen met mijn moeder naar het koor te gaan op een ontspannen manier contact met haar kan hebben.  Iedere keer weer ga ik na een avondje zingen met een blij gevoel naar huis.

Het zou fijn zijn, als meer dementerenden en hun mantelzorgers mee zouden gaan doen. Je doet niet alleen je naaste een groot plezier, zelf word je er ook blij van. Ik voel me altijd heel erg ontspannen, als ik naar huis ga. Aarzel niet en kom eens met ons meezingen op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het Klaver  in Zevenaar".

Joletta Schoone

Filmpje van het geheugenkoor: 

U kunt het filmpje van het Geheugenkoor bekijken door op onderstaande link te klikken:

https://youtu.be/mIB3dZ55v34

 
Op 1 oktober 2014 is het Geheugenkoor de Liemers gestart. Het is een koor bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het is de bedoeling dat mensen zich in koppels aanmelden. Samen zingen zorgt voor een mooie manier van contact.

Op de foto ziet u een enthousiaste deelneemster van het koor die uit volle borst een Marialiedje meezingt. Ze kent het hele lied nog uit haar hoofd en samen zingen we de sterren van de hemel. Het Marialied "Ik ben een kind van Maria" is haar lievelingslied.

Door een persoonlijke benadering proberen we achter de liederen te komen die mensen altijd graag gezongen hebben. Zo hebben we een divers repertoire opgebouwd van Friese liederen, Marialiederen en liederen die op school vaak werden gezongen.

We bestaan inmiddels een jaar!

Hieronder ziet u een foto van ons koor! waar we zo trots op zijn! 

 

 

 

Zingen en contact; dat is waar het om draait bij het Geheugenkoor !